Waterontharders

Uw waterleiding voorziet u huishouden van water, dit water is over het algemeen vrij hard. Dit betekent dat het water rijk is aan kalk wat enkele nadelen met zich meebrengt. Een waterontharder is een compacte installatie wat geplaatst wordt in uw woning om het tapwater te ontharden.

Zachter water kent vele voordelen voor uw huishouden

De waterontharder, ook wel waterverzachter genoemd, zorgt ervoor dat kalkdeeltjes uit het water worden gefilterd alvorens het water wordt afgegeven aan uw tappunten. Waar hard water rijk is aan kalk is zacht water dat niet. Zachter water kent zowel voordelen voor uw gezondheid als voor uw kleding en huishoudelijke apparaten in huis. We leggen u graag de voordelen uit:

Gezonder (en lekkerder) drinkwater

Zacht water is smaakvoller en tevens een stuk gezonder dan hard kalkrijk water. Daarnaast is de smaak ook overduidelijk beter, het verschil is direct merkbaar. Drinkt u dus veel water uit de kraan dan is de waterontharder een zeer aan te raden onderdeel van uw huishouden.

Beter voor de huid

Kalkarm water is beter voor de huid, u zult merken wanneer u douched of in bad bent geweest na het plaatsen van een waterontharder uw huid een stuk zachter aanvoelt. Uw huid zal het zachte water als prettiger ervaren. Mensen met een gevoelige huid hebben hier vooral baat bij.

Voorkom kalkaanslag

Wellicht weet u dat na verloop van tijd kalk nare schade en slijtage kan toebrengen aan uw huishoudelijke apparaten. Wanneer u een waterontharder plaatst zal de slijtage van uw huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine, vaatwasser of waterkoker een langere levensduur kennen.

Zachtere kleding

Om uw kleding fijn en zacht te krijgen gebruikt u waarschijnlijk wasverzachter. Na de installatie van een waterontharder is dit vrijwel niet meer nodig. Doordat het water zachter is en dus minder kalk bevat zal uw kleding zachter aanvoelen, dit zal het strijken van uw kledingstukken een stuk prettiger maken.

Welke waterontharder u nodig heeft is volledig afhankelijk van de grootte van uw huishouden en welke instellingsfuncties u wilt. Wij adviseren u graag zodat u het juist apparaat kies, uiteraard zorgt voor Totaalklimaat voor de installatie van het apparaat.

Neem contact op

Wilt u een prijsopgave voor uw installatieklus? Vraag een offerte aan.