Ventilatie

Woningventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Daarnaast voorkomt u met frisse binnenlucht overtollig vocht in de woning wat kan zorgen voor schimmels en nare luchtjes. Totaalklimaat is actief met het plaatsen, vervangen en reinigen van ventilatie systemen.

Wist u dat u met een nieuwe MV box ruim € 100,- kunt besparen op uw energierekening? Lees hieronder meer over de voordelen van een goede woningventilatie.

Wat is woningventilatie?

Uw woning kan voorzien zijn van een ventilatiekanaal. In dat geval zijn er op verschillende plekken in uw woning ventilatieventielen zichtbaar welke lucht afzuigen of onttrekken uit de woning en afgeven aan de buitenlucht door middel van uw luchtafvoerkanaal.

De MV box zorgt ervoor dat de lucht wordt afgezogen uit de verschillende ruimtes. Vaak betreft het hier de keuken, badkamer, toilet en overige ruimtes waar sprake is van een hogere luchtvochtigheid.

Voordelen van woningventilatie

Woningventilatie is essentieel en kent veel voordelen, we zetten ze graag voor u op een rijtje.

  • Gezonder binnenklimaat
  • Verwijdert overtollig vocht uit de woning
  • Voorkomt schimmelvorming
  • Verwijdert nare luchtjes
  • Beschermt uw verf

Vervang uw MVbox tijdig

Het is aan te raden uw MVbox tijdig te vervangen. Met een nieuwe MVbox bespaart u aanzienlijk op uw energierekening. Dit kan oplopen tot wel € 100,- per jaar. Daarnaast is een nieuwe MVbox een stuk geluidsarmer en is er sprake van een veel sterkere afzuiging.

Door de scherpe aanbiedingsprijs is uw MVbox gemiddeld binnen 3-4 jaar terugverdiend.

Meer over een nieuwe MVbox

Itho Daalderop CVE-S ECO

€ 395,- inclusief installatie

De CVE-S ECO is een centrale ventilatie-eenheid (CVE) die tot wel 83% minder energie verbruikt dan vergelijkbare ventilatoren.

Standaard wordt de CVE-S ECO geleverd met een geïntegreerde vochtsensor waardoor er automatisch in een vochtige ruimte wordt geventileerd. Daardoor behoort het openzetten van een raam tijdens het douchen tot de verleden tijd. Deze ventilatie-units zijn toepasbaar in elke situatie vanwege hun compacte formaat. De mechanische ventilatie-unit is eenvoudig en overal in huis te bedienen met de draadloze regelaar wat zorgt voor nog meer gebruikersgemak.

Kanaalreiniging

Voor optimale werking van uw mechanische afzuiging

Wanneer de MVbox continue binnenlucht afvoert naar de buitenlucht ontstaat er na verloop van tijd vuil en aanslag in uw mechanische ventilatiekanaal. Het mechanische ventilatiekanaal zijn de buizen die vanuit de verschillende vertrekken zijn aangesloten op uw luchtafvoersysteem (meestal op zolder door het dak naar buiten).

Deze vervuiling van het kanaal kan ervoor zorgen dat de luchtafvoer extra energie kost en tevens minder geruisloos gebeurt. Het is daarom aan te raden om preventief een kanaalreiniging te laten uitvoeren voor optimale werking van uw woningventilatie.

Eenmalige kanaalreiniging | € 175,-

Binnen enkele uren voltooid

Voordelen

  • Verbruikt minder energie
  • Voorkomt nare luchtjes in de woning
  • Een gereinigd systeem maakt minder geluid

Plan uw kanaalreiniging

Wilt u een prijsopgave voor uw installatieklus? Vraag een offerte aan.