Spoelen van radiatoren

Het spoelen van radiatoren is belangrijk om het verwarmingssysteem optimaal te laten functioneren. Bij het spoelen van radiatoren zorg je ervoor dat een radiator aan de binnenkant weer optimaal functioneert. Dit doe je bijvoorbeeld door het verwijderen van sludge en lucht die zich (mogelijk) in een radiator hebben opgebouwd.

Bespaar op uw energierekening

Wil je er zeker van zijn dat het spoelen van de radiatoren goed gebeurt? En dat je daardoor profiteert van alle mogelijke voordelen van deze actie? Dan doe je er goed aan om Totaalklimaat in te schakelen. Je ervaart dan voordelen als:

Voorkomt verkleining van leidingen

Doordat er zuurstof in de radiatoren bij het water komt, ontstaat er roest. In de radiatoren zelf en in de leidingen. Wanneer deze slib of sludge steeds verder begint op te bouwen, is er steeds minder ruimte over voor het water om door de leidingen te stromen. Deze verkleinen dus. Door het spoelen van radiatoren ga je dit proces tegen.

Verhoogt levensduur installatie

Al met al kies je met het spoelen van radiatoren voor optimaal onderhoud van het verwarmingssysteem. Hiermee blijft alles zo lang mogelijk op een zo goed mogelijke manier functioneren. Je zorgt dus voor een significante verhoging van de levensduur.

Mogelijke energiebesparing

Wist je tot slot dat het spoelen van de radiatoren in sommige gevallen tot wel 30% aan energiebesparing oplevert? Je behaalt door de reiniging namelijk een juiste warmteafgifte.

Laat je het spoelen van de radiatoren het liefste over aan een ervaren partij die deze dienst regelmatig verleent? Dan zit je bij Totaalklimaat helemaal goed. Plan nu een afspraak in en we komen snel bij je langs!

Neem contact op

Wilt u een prijsopgave voor uw installatieklus? Vraag een offerte aan.