Warmtepomp

Nederland heeft de ambitie om vanaf 2050 energie neutraal te worden, dat wil zeggen dat er geen afhankelijkheid meer is van fossiele brandstoffen voor het verwarmen van uw woningoppervlakte en warm tapwater. Een warmtepomp is de meest duurzame beschikbare oplossing waarbij u gebruik maakt van bodemwarmte of luchtwarmte.

De overheid hanteert interessante subsidies bij de aanschaf van een warmtepomp, Totaalklimaat ontzorgt u volledig in de verduurzaming.

Werking van de warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van omgevingswarmte zoals bodemwarmte en luchtwarmte. De warmtepomp is in staat om warmte te onttrekken aan deze bron en deze op te waarderen naar een hogere temperatuur. De onttrokken warmte wordt vervolgens afgegeven aan het binnenklimaat door middel van een vloerverwarming installatie. Ook zorgt de warmtepomp voor de verwarming van het tapwater dat wordt gebruikt voor douchen en/ of baden.

De warmtepomp werkt uitsluitend op elektra en werkt volledig onafhankelijk van gas, uw energieverbruik zal hierdoor aanzienlijk dalen wat u terugziet op uw energierekening. Wilt u maximaal besparen, overweeg dan ook om zonnepanelen te plaatsen waardoor u de verbruikte energie door de warmtepomp zelf opwekt.

Voordelen

Naast het feit dat u flink bespaart op uw energierekening is een warmtepomp ook nog een enorm stil in bedrijf en draagt sterk bij aan een beter milieu. Tevens bent u onafhankelijk van sterk stijgende gasprijzen aangezien u uitsluitend elektra verbruikt voor het verwarmen van uw woning.

  • Volledig onafhankelijk van gas
  • Bespaar flink op uw energierekening
  • Naast verwarmen kan de warmtepomp zomers ook koelen
  • Waardevermeerdering van uw woning

Welke warmtepomp is geschikt?

Welke warmtepomp geschikt is voor uw woning hangt af van vele factoren. Zo is het belangrijk naar de isolatie van de woning te kijken. Hoe beter een woning is geïsoleerd, des te minder kilowatt vermogen er benodigd is om de woning efficient te kunnen verwarmen.

Daarnaast is het type afgitftessyteem van belang. Een warmtepomp werkt het beste met een vloerverwarming systeem waardoor de warmte gelijkmatig over de ruimte verdeeld kan worden.

Totaalklimaat adviseert u altijd op maat om te zorgen dat u altijd de juiste keuze maakt met uw duurzame investering. Onze ervaren specialisten voorzien van van een plan op maat en ontzorgen u van A tot Z.

vaillant arotherm warmtepomp installateur

Weinig onderhoudsbehoefte

Warmtepompen zijn relatief onderhoudsarm in vergelijking met een traditionele cv-ketel. De compressor is belangrijkste component van de warmtepomp en behoeft maar weinig onderhoud. Doordat u warmtepomp is verbonden met het internet kunnen wij op afstand uw systeem monitoren en waar nodig de configuratie aanpassing voor een nog efficiëntere werking.

Mocht er onverhoopt een storing optreden, dan krijgen wij hier direct melding van waardoor wij het probleem binnen no-time voor uw kunnen oplossen.

Naast verwarmen ook koelen?

Jazeker. Waar de warmtepomp in de winter voor een warme woning zorgt, zorgt het systeem in de zomer voor een aangenaam koel binnenklimaat. In plaats van warm water door uw vloerverwarming leidingen te sturen, wordt er koud water afgegeven met een gemiddelde temperatuur van 18 graden.

Dit zorgt voor een koeler binnenklimaat, gemiddeld is er sprake van een verlaging van zo’n 5 graden.

Subsidieregeling

Sinds 2019 ontvangt u bij de installatie van een warmtepomp aantrekkelijke overheidssubsidies. Dit maakt het verduurzamen van uw woning zeer aantrekkelijk en verlaagt de terugverdientijd van uw investering. De hoogte van de subsidie verschilt per systeem. Totaalklimaat ondersteunt u in het juist aanvragen van de overheidssubsidies.

Labelsprong

Bij de installatie van een duurzame warmtepomp is er ook vaak sprake van een labelsprong. U woning wordt energiezuiniger dus verdient een beter energielabel. Dit vermeerderd de waarde van uw woning en brengt nog meer voordelen met zich mee.

Wilt u een advies op maat ontvangen voor een warmtepomp? Vraag een offerte aan.